Thursday, 13 August 2015

Mommy Mia Meglepetés Doboz Kibontás és Értékelés

De Mi az a Meglepetés Doboz? 

(Ha tudod miről van szó, nyugodtan ugorj a következő címhez ;) )

Megjegyzés: E bejegyzés az én személyes véleményeimet, benyomásaimat tükrözi, nem állok üzleti kapcsolatban a Mommy Mia-val.


Mikor először hallottam a "meglepetés dobozokról" az első benyomásom a kíváncsiság volt, ami hamar átcsapott szkepticizmusba. Végül is miről lehet szó? Veszünk magunknak egy ajándék csomagot, aminek a tartalmát nem ismerjük!

Könnyen asszociálhat hát az ember lánya a vurslis-majálisos-árusos zsákbamacska zacskókra, amiket gyerekként oly sokat remélve bontottunk ki (ha kellően kitartó nyervákolás után sikerült végre szüleinket rábeszélni), hogy aztán elkerülhetetlenül csalódjunk. Míg azonban a vurslis-majálisos-árusoknak a célja az volt, hogy az olyan játékokat, cukorkákat is el tudják lőni jó áron, amiket a kutya se vett volna meg, a XXI. század felnőtteknek szóló meglepetés dobozai esetében koránt sem erről van szó!

Ezek a dobozok az eladási árnál sokkal értékesebb kincseket rejtenek, és úgy vannak összeállítva, hogy mindenkinek legyen benne legalább pár valami ami kifejezetten célba ér, és egy-két dolog amit legalább is érdekesnek talál. Így mindenkinek megéri a vétel: Te örülsz, mert kaptál egy jó pár áhított vagy hasznos cuccot (és ha valami nem nyerte el a tetszésedet, üsse kő, kaptál elég izgalmas dolgot a pénzedért), a doboz eladóinak és a gyártóknak meg jó, mert megismertetik veled olyan termékeiket is amiket elsőre nem biztos hogy teljes áron megvettél volna.

Ráadásul nem utólsó szempont - ha az ember talán kicsit pirulva is vallja be - hogy a meglepetés faktor, a várakozás bizony bizony sok örömet, izgalmat tud csempészni az ember életébe.

Meglepetés dobozból persze sok féle van. Én először amerikai YouTube vloggereken keresztül szereztem tudomást a létezésükről. Kezdetben csak a smink termékekkel kapcsolatban bukkantam rájuk és csak ezután ismerkedtem meg a kifejezetten anyukák részére készített dobozokkal. A videókat elnézve igencsak megjött a kedvem hozzá, hogy magam is rendeljek egy ilyen dobozt, de sajna a szolgáltatás csak az USA-ban volt elérhető...

... eddig.

Történt ugyanis, hogy a Mommy Mia, és a mögötte álló két barátságos, kedves, és főleg vállalkozó szellemű - szintén anyuka - Kata és Dia jóvoltából immár itthon is elérhető ez a szolgáltatás.

A dobozokkal kéthavi rendszerességgel jelentkeznek, az első doboz júniusban jött ki. Meghírdetés után két nappal már el is fogytak, így augusztusban jelentősen megnövelték a dobozkák számát. Ennek ellenére amint meghírdették a facebookon, hogy a rendelés megnyílt, ismét pár napon belül el is keltek a meglepik. Bár a júniusi rendelésről lemaradtam, az augusztusira mindenképpen le akartam csapni. Nos lássuk, mit rejtett a küldemény!

A Doboz Kibontása


Ennek a doboznak az ára 4.870 Ft volt, de a tartalma a Mommy Mia Facebook oldala szerint ezt jóval meghaladta.

Nagyon vártam már, és bevallom amikor megérkezett és végre leraktam délutáni alvásra a picúrt, nagyon nagy izgalommal álltam neki a bontogatásnak.

Ami a prezentációt illeti, hibátlan. A külső "csúnya" dobozt is díszíti egy szivecske, ám ami benne van az igazi finom kis ajéndék jellegét ölti. Hiába, tudják, érzik, hogy a "ajándék-bontogatós faktor" része az élménynek!

Megérkezett


 Szívmelengető részletek


Dobozon belül dobozPrezentációból 5-ös!Már a doboz maga is ajándék!


Lássuk hát mit rejt: ahogy leemelem a tetőt, ez az összeállítás fogad. Azonnal megörülök a könyvnek és a kulacsnak! Pár nappal azelőtt, hogy a dobozok kipostázásra kerültek, a Mommy Mia elárult pár kulcsszót a termékekről: BPA-mentes, szórakoztató, természetes, finom, kézzel-készített.


1. Equa Kulacs


Ez lenne tehát a BPA-mentes termék. Megkönnyebbülök amikor látom, hogy a kulcsszó egy equa kulacsra utalt. Amikor elősször meghallottam a szót egy babának szóló etető cumira, pohárkára, vagy játszó cumira asszociáltam. Ezzel szubjektív értelemben csak annyi probléma lett volna, hogy nálunk sok kísérletezés után, de mostanra, majd' 10 hónap után eldőlt mi működik és mi nem. Ami működik, az van, ami nem, azt meg valószínüleg nem tudnánk használni. Valószinüleg ez másnál is így lehet és a Mommy Mia is tisztában volt ezzel, amikor inkább az anyukákat célozták be a kulaccsal. Otthon is vizet iszok, és ha elmegyek mindig van nálam, mert szívesebben viszem magammal az otthoni szűrt vizet minthogy eldobható palackosat vegyek drágán. 


A színt nagyon eltalálták. Ez csomagonként változhat, sanda gyanúm viszont, hogy nem véletlenül kaptuk a "fiús" kéket. A kis fül miatt azonnali kedvenc, könnyű lesz a babakocsira rátenni, hogy a kezem ügyében legyen, főleg ebben a hőségben! Ez a termék nálam 5/5!


2. Tőzegáfonya - Bálint Csemege


Tőzegáfonya! No, jó, ki vele, hol vannak a rejtett kamerák? :D
Sajnos az elmúlt időben rengeteget kűzdöttem a felfázással, és mivel szoptatok, minden orvos és patikus egy "csodaszert" ajánlott: a tőzegáfonyát. Így még nem próbáltam, de nagyon vártam, hogy megkóstoljam. Állítólag nyersen fogyasztva vagy teába, joghurtba ajánlják... Elősszőr kicsit csalódtam amikor megkóstoltam: az állaga izgalmas de az íze nagyon keserű, savanyú. Ez persze a hasznából nem vesz le - gondoltam - de valószínüleg inkább csak teába fogom fogyasztani... Ennek ellenére a jelen bejegyzés írásakor is azon kaptam magam, hogy előszeretettel csemegézek belőlük... Ez csakis valami varázslat lehet! Értékelésem: 4/5


A bogyókat fagyasztva szárították, színüket, formájukat gyönyörűen megőrizték!


3. Orgaclinic popsikenőcs


A leírást elolvasva, ez egy természetes összetevőkből készült, nagyon bőrbarát popsikenőcs. Vegyes a véleményem róla, mert egy részről a popsikenőcs mindíg jól jön, másrészről viszont mi teljesen megvagyunk elégedve a doktor néni által felírt olcsó, patikai krémmel. Ez így a doboz ár-érték arányában nem nyom sokat a latba - nekünk. Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy más mamák és babák, akik esetleg makacs bőrpírral, kisebesedéssel, ekcémával kűzdenek örülhetnek neki. Nálunk ez így 3/5-öt ér.4. Horgooka fülbevaló


Ha volt talán egyetlen kevésbé sikeres meglepetése a doboznak, az számomra ez. Én nagyon szeretem az ékszereket, így amikor megláttam a kis izléses vászon batyut, igencsak izgalomba jöttem.


A kis tűk árulkodva jelezték mit rejt a batyu


Egy pár horgolt fülbevaló, "bababarát mamaékszer". Állítólag nyakláncokat is gyártanak, amikkel a babák eljátszhatnak, biztonsággal lehet hordani őket. Én inkább egy ilyennek örültem volna, ugyanis nem érzem azt, hogy egy horgolt füli biztonságosabb lenne mint egy sima, nem lelógós fémből készült. Nekem inkább a nyaklánc megválasztásával (vagy egyáltalán hordásával) van bajom, a fúlbevaló problémát szerintem könnyebb megoldani. A szín szép, a füli orvosi fémből készült, de a horgolt megoldás nekem nem tetszik, inkább ovis kislnyon képzelném el, mint anyukán. Nálunk sajnos valószínüleg nem lesz alapdarab. 2/5-re értékelem.


5. Mini Világ Ujj-bújócska könyv


Míg a júniusi dobozban egy elefánt-baba várta a piciket, az augusztusi kiadásba ez a jópofa könyvecske jutott. Ennek nagyon örülünk, mert kisfiam, Nati imádja a könyveket. Még nincs ugyan egy éves, de a vastag lapok, színes képek mindíg lefoglalták. Ez a pici verzió még annyival jobb, hogy interaktívvá teheti a "könyvezést", ráadásul kis méreténél fogva könnyen elfér a pelenkázó táskában! Ismét egy 5/5-ös termék!


Ügyes kivitelezés, barátságos színek - kedvenc lesz!


 Záró gondolatok, végső értékelés 


Összességében nagyon meg vagyok elégedve a dobozzal. Nekem személyesen a dolgok többsége nagyon bejön. Leveszem a kalapom a koncepció előtt, mert azt hiszem nehéz egy ilyen dobozt úgy összeállítani, hogy mindenkinek bejöjjön, de Katának és Diának sikerült. Innia mindenkinek kell, felfázással (sajnos) a legtöbb anya megkűzd valamikor, a könyvecskéket a legtöbb baba szereti, popsija mindenkinek van, lyukasztott füle meg majdnem mindenkinek. Elkerülhetetlen, hogy egy-két termék egy-két megrendelőnél ne arasson osztatlan sikert, én viszont azt gondolom, hogy a többség - így magam is - nagyon elégedett a termékek nagyrészével. 

Hogy fogok-e újra rendelni? Naná! Az ár - főleg mivel kéthavi kiadásról van szó - nem veszélyes, a termékek magas szinvonalúak, az élmény pedig nagyon izgalmas, mókás. Így hát alig várom a következő kiadást; tartsatok akkor is velem egy hasonló kibontó-mókára! Végső értékelés 4/5
No comments:

Post a Comment